Foto's

Over Maspalomas

Inhoud

1. Directe omgeving
2. Maspalomas/Playa del Inglès
3. Tips & Uitstapjes

Directe omgeving

Lopesan Costa Meloneras heeft een rustige ligging in het toeristische zuidelijke puntje van Gran Canaria. Het viersterrenhotel kijkt uit over zee (zie foto 1) en grenst direct aan de gezellige Faro-boulevard. Hier liggen diverse restaurants (o.a. Aziatisch, Italiaans, vis & sushi) en zo'n veertig winkels. Iets verder naar het oosten stuit u op de Dunas de Maspalomas (zie foto 2). Terwijl enkele kilometers richting het noordoosten Maspalomas met aangrenzend Playa del Inglès opdoemt. Het achterland wordt gedomineerd door de bergketen met als piek de 1949 meter hoge Pico de las Nieves (zie foto 3).

Goed om te weten:
De luchthaven ligt op ongeveer 30 kilometer. Dit komt neer op een transfer van 30 minuten tot maximaal 1 uur. De lengte van de transfer is afhankelijk van hoevaak en in welke volgorde de bus stopt.

Het strand
Ter hoogte van het hotel is het strand zeer smal en liggen er kiezelstenen of rotsen aan de waterkant. Als u echt wilt zonnen/zwemmen op het strand dan kunt u het beste voorbij de Faro-vuurtoren (zie foto 4) richting het strand van Dunas de Maspalomas (zie foto 5) lopen. Eveneens leuk is naar rechts richting het Meloneras-strand (zie foto 6) lopen. Op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het hotel tussen Maspalomas en Playa del Inglès is een naaktstrand. De politie pattrouileert hier de hele dag door. Ligstoelen zijn overal tegen betaling.

In de buurt:
 • Winkelcentrum Varadero met supermarkt op 300 meter
 • Ziekenhuis San Roque op 2,1 kilometer

Maspalomas/Playa del Inglès

Maspalomas en Playa del Inglès vormen samen het zuidelijk toeristisch hart van Gran Canaria. Beide steden zijn in de jaren '60 met de opkomst van het toerisme ontstaan en volledig ingericht op toeristen. Maspalomas is vanuit Lopesan Costa Meloneras de eerste stad die u tegenkomt. Na ongeveer twee kilometer loopt dit over in Playa del Inglès (zie kaart bovenin). Beide plaatsen bestaan volledig uit hotel- en appartementencomplexen en bungalows. Hieromheen zijn restaurants, bars, clubs en winkels gebouwd (zie foto 7). Het strand van Playa del Inglès is de drukstbezochte van Gran Canaria (zie foto 8).

Aqualand
Waterplezier voor de hele familie! Aqualand is hét waterpark van Gran Canaria. Met ruim tien glijbanen met uitdagende namen als 'Crazy Race' (zie foto 9), 'Adrenalina', 'Boomerang' (zie foto 10) en 'Kamikaze' is dit park voor alle leeftijden een uitdaging. Speciaal voor jongere kinderen zijn er twee verwarmde zwembaden met glijbanen en speeltoestellen. Er is verder een golfslagbad en het is mogelijk om met zeeleeuwen te zwemmen. Tot slot is er een 'Slow River' om even bij te komen van de adrenalinestoten. Rondom de zwembaden zijn voldoende ligbedden en horeca aanwezig. Klik hier voor ticketprijzen en openingstijden.

Uitgaan
Het centrum van Playa del Inglès staat verder bekend om haar bruisende uitgaansleven. Uitgaanscentrum Kasbah huisvest bekende clubs als Pasha, Cream en Ministry of Sound. In het Yumbo-centrum zijn eveneens veel bars en clubs gevestigd. Het nachtleven wordt hier gedomineerd door de gay community. Naast deze twee grote uitgaanscentrum is er een uitgebreid bar-leven. Populair zijn de Linekars-sportbar en het Irish Centre.

Tips & Uitstapjes

Eten & Drinken
 • Restaurant La Bodega (zie foto 11) aan de kleine boulevard is goedkoop en goed
 • Het nabijgelegen Lopesan Baobab (zie foto 12) biedt een leuke afwisseling om te lunchen
 • Restaurant Samsara (zie foto 13) bereidt heerlijk Aziatisch eten

Stranden

 • Playa de las Burras (zie foto 14) is een rustig, weinig toeristisch strandje tussen Maspalomas Beach en San Agustin Beach.
 • Als u graag op een rustig strand verblijft, kunt u het beste één van de stranden tussen Arguineguin en Maspalomas uitkiezen. Allen zijn bereikbaar via de GC 500. Enkele voorbeelden: Llanillo Beach (zie foto 15), Los Bigotes/El Tiempo (zie foto 16) en Playa Triana (zie foto 17).
 • Montana de Arena (zie foto 18) is een verborgen nudistenstrand tussen Arguineguin en Maspalomas.

Uitstapjes
 • Aqualand Maspalomas (zie foto 9). Circa 5 kilometer.
 • Winkelen in het Yumbo-winkelcentrum (zie foto 19). Circa 5 kilometer.
 • Golfen op het Lopesan-complex (zie foto 20). Klik hier voor meer informatie.
 • Het Palmitos-dierenpark (zie foto 21). Circa 15 kilometer.
 • Het idyllische Puerto de Mogan (zie foto 22). Op vrijdag is er markt. Vanuit de haven worden boottochten die zéér de moeite waard zijn georganiseerd. Circa 25 kilometer
 • In de bergen ligt het schitterende dorp Tejeda (zie foto 23). Circa 50 kilometer.
 • Bezoek aan de krater van Bandama (zie foto 24). Circa 60 kilometer
 • Het centrum van het dorp 'Teror' (zie foto 25). Circa 72 kilometer.
 • Het visserdorp Puerto de las Nieves (zie foto 26). Circa 90 kilometer.
 • Een tour door de canyons (zie foto 27)

Vergelijk Lopesan Costa Meloneras bij 3 aanbieders Bekijk prijs